Ο αριστερός δεν κολά αφίσες στις κολώνες, αλλά ιδέες στο νου και στις καρδιές των ανθρώπων.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ - ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ο.Μ. ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


ΠΑΙΑΝΙΑ, 2/9/2015
Τα παρακάτω μέλη της Ο.Μ. Παιανίας δηλώνουμε πως αποχωρούμε από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ως κυβέρνηση με την ψήφιση του 3ου μνημονίου μεταλλάχθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο σε ένα νέο μνημονιακό κόμμα, με ευθύνη της ηγετικής του ομάδας.
Με την απροκάλυπτη στήριξη των μνημονιακών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) αλλά και των βουλευτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς έκλεισε από μόνη της την «αριστερή παρένθεση» και επισφράγισε με τον πιο επίσημο τρόπο τη μνημονιακή της μετάλλαξη, περνώντας πλέον οριστικά και αμετάκλητα στην απέναντι πλευρά:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αντί να καταργήσει τα δύο προηγούμενα μνημόνια, όπως είχε δεσμευτεί, ψήφισε και 3ο, το ίδιο επώδυνο με τα προηγούμενα, υπογράφοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και τη διάψευση των ελπίδων που γέννησε η νίκη της Αριστεράς στους εργαζόμενους και τους λαούς όλης της Ευρώπης.
Δηλώνουμε πως δεν μπορούμε να είμαστε συνένοχοι στο νέο δρόμο που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, που με την εφαρμογή του νέου μνημονίου και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, συνθλίβει τον κόσμο της εργασίας και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Κανένας «κομματικός πατριωτισμός» και καμία έκκληση σε μια ψευδεπίγραφη «ενότητα» δε μπορούν να αποσπάσουν την εκβιαστική στήριξη στη μνημονιακή μετάλλαξη της κυβέρνησης.
Δηλώνουμε πως δεν μπορούμε να μετέχουμε σε έναν πολιτικό φορέα, όπου η έννοια του μέλους έχει χάσει πλέον κάθε περιεχόμενο, όπου η κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των συλλογικών αποφάσεων εκ μέρους της ηγετικής ομάδας βαδίζει χέρι - χέρι με την απαξίωση των συλλογικών λειτουργιών και της εσωκομματικής δημοκρατίας.
Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε από άλλο μετερίζι να βρισκόμαστε στους δρόμους και να αγωνιζόμαστε από κοινού με τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τη νεολαία, το λαό για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, και πως δεν πρόκειται να μεταλλαχθούμε σε «χειροκροτητές» αποφάσεων που ισοπεδώνουν το λόγο και τη φυσιογνωμία της ριζοσπαστικής Αριστεράς και αναπαράγουν τις πολιτικές και τις μεθόδους του αστικού πολιτικού κατεστημένου, που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 25 του Γενάρη και κυρίως στο δημοψήφισμα στις 5 του Ιούλη, με το μεγαλειώδες δυνατό και ταξικό «ΟΧΙ», θέλησε να τους κάνει παρελθόν και όχι «συμμάχους» στην νέα λεηλασία τις πατρίδας μας.
Ιωαννίδης Βαγγέλης Συντονιστής Ο.Μ. Παιανίας
Κουβάτσος Φίλιππος Μέλος συντονιστικού Ο.Μ. Παιανίας
Κουκουνάρης Νίκος Μέλος συντονιστικού Ο.Μ. Παιανίας
Παπαδόπουλος Χρήστος Μέλος συντονιστικού Ο.Μ. Παιανίας
Θηραίος Σωτήρης
Καββαδίας Έκτορας
Καββαδία Νικολέτα
Κακλαμανάκη Βίβιαν
Κακλαμανάκης Θοδωρής
Κέκης Γιάννης
Κόκκος Γιάννης
Κώτσιας Κώστας
Κώτσια Περιστέρα
Μακρυγεωργάκη Καίτη
Νιάκα Αναστασία
Παναρέτου Βασιλική
Παπίλας Γιάννος
Σούνδιας Τιμόθεος
Σταύρου Γιώργος
Τσίτσος Χρήστος
Φλώκου Θεοδώρα
Χαρίσης Γιώργος
Χρονόπουλος Ιάσονας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: