Ο αριστερός δεν κολά αφίσες στις κολώνες, αλλά ιδέες στο νου και στις καρδιές των ανθρώπων.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΡΧΗ


ΔΥΟ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
προς την άγνωστη Δημαρχιακή υποψηφιότητα.

Ενεργοί πολίτες της πόλης μας αποφάσισαν να ιδρύσουν Δημοτική παράταξη και κυκλοφόρησαν ευρέως πλαίσιο αρχών, ανοιχτό για συζήτηση,. Σήμερα μπαίνω στον πειρασμό να απευθυνθώ με δύο επιστολές μου προς την άγνωστη Δημαρχιακή υποψηφιότητα που θα φιλοδοξήσει να δώσει νόημα, σαφές και συγκεκριμένο περιεχόμενο στον τίτλο της νέας παράταξης, της Δημοκρατικής Αντιμνημονιακής Συσπείρωσης Πολιτών-Κορωπίου (Δ.Α.ΣΥ.Π.- Κορωπίου).

ΠΡΩΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΡΧΗ.

Η επωνυμία της παράταξης σηματοδοτεί τις αρχές ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΊΟΥ που κυκλοφόρησε, προβάλλει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της παράταξης,  και υπογραμμίζει τις απαραίτητες και αναγκαίες ιδιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής. Όλα εξειδικεύονται σε πρακτικό επίπεδο σαν απαιτήσεις, προϋποθέσεις και διεκδικήσεις των συσπειρωμένων ενεργών πολιτών της Δ.Α.ΣΥ.Π. Κορωπίου.

Ειδικότερα κύριε  ή κυρία Δήμαρχε
σε μια δημοκρατική δημοτική Αρχή
:


·Διοικεί ο Δήμαρχος με το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά την εξουσία την παραχωρεί στους Δημότες του, οι οποίοι, μέσα από θεσμοθετημένα όργανα λαϊκής Συμμετοχής, εγκρίνουν το Δημοτικό  Προγραμματισμό και αποφασίζουν, με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, για κρίσιμα και σοβαρά ζητήματα, τα οποία επηρεάζουν την κοινωνική-πολιτιστική-οικονομική ζωή τους.  Μια δημοκρατική δημοτική Αρχή οργανώνει συστηματικά τις δομές που ενεργοποιούν τους δημότες για πραγματική συμμετοχή στη διαμόρφωση των αποφάσεων σε επίπεδο γειτονιάς, οικισμού και Δήμου, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι πιστεύει στις δυνατότητες που διαθέτει ο κάθε πολίτης και ότι το συμφέρον του τόπου δεν διαμορφώνεται μονομερώς.

·Μια δημοκρατική δημοτική Αρχή στηρίζει το έργο της στους άξιους και αυτούς προωθεί στα διάφορα δημοτικά αξιώματα. Αποδεικνύει έμπρακτα ότι πιστεύει στην αξιοκρατία και όχι στον παραγοντισμό και κοτζαμπασισμό.

· Μια δημοκρατική δημοτική Αρχή οργανώνει, και ενισχύει επίμονα το δημόσιο έλεγχο σε όλα τα επίπεδα Διοίκησης και Οικονομικής Διαχείρισης. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των έργων γίνεται με κοινωνούς και συμμέτοχους τους συμπολίτες της, ώστε όλοι να γνωρίζουν τη σκοπιμότητα του κάθε έργου, το χρονοδιά­γραμμα εκτέλεσής του, τον προϋπολογισμό του και το τελικό του κόστος. Η νέα Δημοτική Αρχή θα κληθεί να αποδείξει έμπρακτα την πίστη της στη διαφάνεια και την απέχθειά της στη διαπλοκή και τον παλαιοκομματισμό, θεσπίζοντας διαδικασίες λογοδοσίας από όλους, για όλα, σε όλα τα επίπεδα, ώστε να αποτελεί η Διοίκηση του Δήμου  παράδειγμα χρηστής και Δημοκρατικής Διαχείρισης της Διοικητής και οικονομικής εξουσίας...

·               Μια δημοκρατική δημοτική Αρχή υπερασπίζεται σθεναρά και ανυποχώρητα τα ατομικά δικαιώματα όλων των Δημοτών της, ανεξάρτητα από θρήσκευμα, χρώμα, φύλο και καταγωγή, στηρίζει έμπρακτα τους ανήμπορους και αδυνάτους δημότες με κάθε πρόσφορο μέσο και προστατεύει και αναβαθμίζει διαρκώς και σθεναρώς τα δημόσια κοινωνικά αγαθά που βρίσκονται στο στόχαστρο των μνημονίων.

Έχεις λοιπόν τα κότσια να κάνεις το δήμο σου υπόδειγμα δημοκρατικής λειτουργίας;
Προχώρα !
Ιδού η Ρόδος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: